...

Zelf een poort maken met de hulp van Hortipoort

nieuws

Een mooie, stevige poort kan een prachtige aanvulling zijn op elke tuin of oprit. Of u nu uw privacy wilt verhogen, de veiligheid wilt verbeteren, of simpelweg de uitstraling van uw buitenruimte wilt verfraaien, een goed ontworpen en gebouwde poort kan een groot verschil maken.

Hortipoort biedt met hun Casco-systeem de perfecte oplossing voor doe-het-zelvers die een kwalitatieve en persoonlijke touch willen toevoegen aan hun tuinpoort. Wilt u ook zelf een poort maken zonder in te boeten op de stevigheid en veiligheid? Dan hebben wij de oplossing.

Waarom kiezen voor het Casco-systeem van Hortipoort?

Hortipoort’s Casco-systeem biedt een aluminium frame dat fungeert als het robuuste skelet van uw tuinpoort. Dit frame kan vervolgens door u zelf worden bekleed met materialen naar keuze, zoals hout, composiet of metalen panelen. Dit geeft u de vrijheid om de poort perfect aan te passen aan de stijl en uitstraling van uw huis en tuin.

Voordelen van het Casco-systeem

 1. Duurzaamheid en sterkte: Het aluminium frame van Hortipoort is ontworpen om jarenlang mee te gaan. Het frame heeft een massieve wanddikte van 5 mm en is volbad gelast, wat zorgt voor een ongeëvenaarde sterkte en stabiliteit.
 2. Flexibiliteit in ontwerp: Met het Casco-systeem kan u de bekleding volledig zelf kiezen. Of u nu gaat voor een moderne, strakke uitstraling met metalen panelen, of een warme, natuurlijke look met houten latten, de mogelijkheden zijn eindeloos.
 3. Gemak van installatie: Het frame wordt geleverd met alle benodigde onderdelen, inclusief aluminium steunpalen, roestvrijstalen scharnieren en sluitwerk. Dit maakt de installatie eenvoudig en rechttoe rechtaan, zelfs voor de minder ervaren klusser.
 4. Mogelijkheid tot automatisering: Alle Casco-poorten kunnen eenvoudig worden omgetoverd tot automatische poorten. Dit biedt extra gemak en veiligheid, vooral voor grotere opritten of ingangen.

Ontdek meer

Stap voor stap een tuinpoort maken

Zelf een tuinpoort maken met het Casco-systeem van Hortipoort is een bevredigend project dat in enkele stappen kan worden voltooid. Hieronder volgt een stap-voor-stap gids om u op weg te helpen:

Zelf een tuinpoort maken met behulp van het Casco frame van Hortipoort
Zelf een poort maken dankzij het Casco frame van Hortipoort

Planning en voorbereiding

Voordat u begint is het belangrijk om een duidelijk plan te hebben. Meet de breedte en hoogte van de opening waar de poort komt, en bepaal het type bekleding dat u wilt gebruiken. Denk ook na over eventuele extra functies zoals automatisering of verlichting.

Bestel het Casco frame 

Breng een bezoek aan Hortipoort en bestel het Casco-frame dat past bij uw specificaties. U kan kiezen tussen verschillende afmetingen en configuraties, afhankelijk van uw behoeften. Vergeet niet om ook eventuele extra onderdelen te bestellen die u nodig heeft voor de installatie.

Bereid de locatie voor

Zorg ervoor dat de locatie waar de poort komt goed is voorbereid. Dit betekent het nivelleren van de grond, het installeren van eventuele steunpalen en het zorgen voor een stabiele basis waarop het frame kan worden geplaatst.

Bekleed de poort

Nu komt het creatieve deel: het bekleden van het frame. Gebruik schroeven om de door u gekozen bekleding stevig aan het frame te bevestigen. Zorg ervoor dat de bekleding gelijkmatig en stevig is aangebracht voor een professioneel resultaat.

Installeer het frame

Installeer het aluminium frame en hou rekening met de instructies die u heeft gekregen. Dit omvat het bevestigen van de steunpalen, het monteren van de scharnieren en het vastzetten van het frame. Het aluminium frame van Hortipoort is ontworpen voor eenvoudige installatie.

Optionele automatisering en andere extra’s

Als u heeft gekozen voor een automatische poort, dan moet u ook de motor en bedieningssystemen installeren. U kan ook extra’s toevoegen zoals verlichting, een videofoniesysteem of een ingebouwde brievenbus.

Tips voor een professioneel resultaat

 • Gebruik kwalitatieve materialen:
  Investeer in hoogwaardige bekledingsmaterialen om ervoor te zorgen dat uw poort er niet alleen goed uitziet, maar ook lang meegaat.
 • Nauwkeurigheid is belangrijk:
  Meet alles twee keer om ervoor te zorgen dat alle onderdelen correct passen en goed zijn uitgelijnd.
 • Neem de tijd:
  Haast u niet door het proces. Een zorgvuldig en nauwkeurig uitgevoerd project zal resulteren in een veel betere eindresultaat.

Met het Casco-systeem van Hortipoort is het mogelijk om zelf een poort te maken die stevig, duurzam en stijlvol is. Door gebruik te maken van hun robuuste aluminium frame en uw eigen creatieve bekleding, kan u een poort creëren die perfect aansluit bij uw wensen en de uitstraling van uw huis. Of u nu kiest voor een handmatige poort of een geautomatiseerde versie, het resultaat zal zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Neem vandaag nog contact op met Hortipoort en begin aan uw eigen doe-het-zelf poortproject!

Deel dit bericht

Wij zijn momenteel in bouwverlof tot 5 augustus

Offerteaanvragen via de website worden zeker beantwoord, voor dienst na verkoop kan u een mailtje sturen naar: service@hortipoort.be