...

De schuifpoort wint aan populariteit

nieuws

Meer en meer mensen vragen zeer specifiek naar een schuifpoort en dat hoeft niemand te verbazen. Een schuifpoort is mooi, modern, praktisch, strak én veilig. Bovendien creëert een schuifpoort extra ruimte. Je kan je auto tot vlak bij de poort parkeren, want er zijn geen openslaande onderdelen die plaats innemen.

Een schuifpoort op rail

De meest praktische schuifpoort is zonder twijfel een schuifpoort op een verzonken rail. Hierbij wordt de rail, waarover de schuifpoort op wielen glijdt, volledig in de ondergrond ingewerkt.

schuifpoort op rail
schuifpoort op rail

Deze verzonken rail loopt over de hele oprit, is perfect waterpas én wordt nauwkeurig in de klinkers of beton ingewerkt. De wegschuifruimte moet uiteraard groot genoeg zijn. Hou rekening met de volledige breedte van de poort, plus nog een extra 40 cm.

Een vrijdragende schuifpoort

Een vrijdragende schuifpoort rolt dus niet op wielen over een rail, maar lijkt te zweven boven de grond. Omdat er geen rails gelegd moeten worden, zijn ze dus gemakkelijker te plaatsen en moet er geen breekwerk gebeuren aan de bestaande oprit. Er is geen rail waarin steentjes of vuil zich kan ophopen.

vrijdragende schuifpoort

Hoe werkt een vrijdragende schuifpoort dan? Door de poort te voorzien van een langere onderbalk die aan de voet van de poort over twee steunrollen schuift, die met een stevige fundering in of op de grond is bevestigd.

vrijdragende-schuifpoort-De schuifpoort wint aan populariteit

Voor vrijdragende schuifpoorten heb je dus wél extra ruimte nodig naast de poort, omdat die langere onderbalk ook moet kunnen meeschuiven. Hou dus rekening met de volledige breedte van de poort, plus nog een extra 2,5 m.

Een elektrische schuifpoort of een automatische schuifpoort

Hoe je het ook wilt noemen, het komt op hetzelfde neer. Het maakt je leven een stuk comfortabeler. Wanneer je schuifpoort automatisch opent, bespaar je tijd en moeite. Zeker als de regen met bakken naar beneden komt gevallen, ben je je daarvan bewust.
Onze schuifpoort motor is voorzien van een soft start, soft stop en een high speed module. De schuifpoort zal daardoor zachtjes openen, zacht terug sluiten, maar snel open en dicht schuiven.

Maar wat als de stroom uitvalt? Wie kiest voor extra veiligheid, kan opteren voor een battery pack. Met deze extra batterij blijft de poort bedienbaar en kan je ze nog zo’n 10 keer openen en sluiten.
Bovendien krijg je ook een veiligheidssleutel voor je schuifpoort. Hiermee kan de poort altijd manueel ontgrendeld worden in geval van een stroomuitval.

Een houten schuifpoort of een metalen schuifpoort

Een vrijdragende schuifpoort in hout is normaal onmogelijk. De draagstructuur van een houten poort is hier niet voor geschikt. De Aluwood poorten van Hortipoort zijn echter een combinatie van hout en aluminium. Door de houten latten te monteren op een aluminium kader, krijg je de warme uitstraling van het hout gecombineerd met de kracht van het metaal.

De prijs van een schuifpoort

De prijs van een schuifpoort is afhankelijk van heel wat verschillende elementen. Vooral de breedte en de hoogte speelt een belangrijke rol in de kostprijs van de schuifpoort. Maak dus je keuze in onze aanbod en vraag snel je vrijblijvende offerte aan. Op basis van jouw wensen bereken wij de kostprijs van je schuifpoort en bezorgen je die binnen twee werkdagen in je mailbox.

Deel dit bericht