...

Een houten poort van Hortipoort

nieuws

houten tuinpoort in aluminium kaderEen houten poort voor uw oprit

Houdt u van de warme uitstraling van een houten tuinpoort? Vindt u zo’n houten poort op uw oprit net een stuk vriendelijker dan een metalen poort?

Dat begrijpen wij. Bij Hortipoort zijn we gespecialiseerd in aluminium tuinpoorten, maar speciaal voor u, de houtliefhebber, hebben we een aantal poorten gecreëerd die het beste van twee werelden in zich verenigen.

Net als al onze poorten, worden deze op maat gemaakt van uw wensen. Maak kennis met de Aluwood poorten: een combinatie van aluminium en hout.

automatische draaipoort

Een houten poort op een modern aluminium kader

Aluminium is gemakkelijk bewerkbaar. Zo zorgen we ervoor dat lasnaden en oneffenheden onzichtbaar zijn. Het aluminium kader wordt geschuurd en gepolijst tot het er net zo afgewerkt uitziet als een houten tuinpoort. Een bijkomend voordeel: aluminium barst niet en splintert niet.

Een aluminium poort is ook heel sterk, vooral omdat onze kaderprofielen een wanddikte hebben van 5 mm.

Tenslotte kan aluminium gedurende tientallen jaren ons Belgische weer weerstaan, zonder dat het degenereert. Het lakken van onze tuinpoorten doen we dus vooral uit esthetische overwegingen. De lak is bovendien extra hard en krasbestendig.
Zo krijg je dus een aluminium kader dat onderhoudsvrij is en glansrijk de tand des tijds zal weerstaan.

Een strakke, moderne, houten poort

Door op het aluminium kader verticaal georiënteerde houten latten te bevestigen, ontstond de Aluwood Vertigo tuinpoort.
De look bepaalt u, door het hout uit te zoeken en door de afstand tussen de houten latten vast te leggen.

U kiest zelf welke duurzame houtsoort u verkiest.
Zo is er bijvoorbeeld:

  • padoek / padouk: deze Afrikaanse boom kan tot 50 meter hoog worden en wordt gekenmerkt door een prachtige rode kleur die op relatief korte termijn overgaat naar een zilvergrijze kleur. Dit vergrijzingsproces heeft echter geen invloed op de hardheid en duurzaamheid van het hout, dat een levensduur van wel 25-30 jaar kan hebben.
  • afrormosia: deze Afrikaanse houtsoort wordt al jaren gebruikt als vervanger van teak, aangezien de nerf, kleur, textuur en duurzaamheid bijna hetzelfde zijn. Afrormosia heeft een medium bruine kleur en een fijne textuur.
  • afzelia: deze houtsoort lijkt op warm mahonie en wordt dan ook vaak gebruikt als vervanger. De nerven zijn minder zichtbaar en de textuur is grof.
  • ayous: dit is een tropisch zachthout, dat thermisch behandeld wordt om het duurzamer te maken. Het heeft een gelijkmatige textuur met een rechte nerf.
  • thermisch essen: door het essenhout te verwarmen met stoom verandert de celstructuur en krijgt het dezelfde eigenschappen als tropisch hardhout, waardoor het tot 25 jaar kan meegaan.

Maar het staat u vrij om voor een andere duurzame houtsoort te kiezen.

 

De Aluwood Vertigo Tuinpoort

met verticaal georiënteerde houten latten op een aluminium kader

De Aluwood Newton Tuinpoort

met horizontaal georiënteerde houten latten op een aluminium kader

Wie meer houdt van een houten poort met horizontaal georiënteerde latten, kan zijn hart ophalen bij onze Aluwood Newton tuinpoort. Net als bij de Aluwood Vertigo poort, bepaalt u het uiteindelijke ontwerp. Gaat u voor een volledig gesloten poort of met spatie tussen de latten onderling?

Kies zelf de houtsoort die u het meeste aanspreekt en die het mooiste past bij uw huis en uw tuin. Wij zorgen voor de afwerking en de plaatsing, met alle accessoires die u wenst.

Een houten schuifpoort of een houten draaipoort

Elke Hortipoort wordt omgetoverd tot een draaipoort of een schuifpoort naar wens. Ook de Aluwood tuinpoorten. Op deze manier kunnen we zelfs vrijdragende schuifpoorten maken, wat met een poort met houten draagstructuur onmogelijk is.

Neem dus gerust contact met ons op of vraag meteen al een offerte. Samen maken we de houten poort van uw dromen.

Deel dit bericht

Wij zijn momenteel in bouwverlof tot 5 augustus

Offerteaanvragen via de website worden zeker beantwoord, voor dienst na verkoop kan u een mailtje sturen naar: service@hortipoort.be